BORS: Proslavljena krsna slava Mitrovdan

Gradska boračka organizacija Bijeljine koja zastupa interese 30.000 demobilisanih boraca u gradu obilježila je danas krsnu slavu Mitrovdan, sa željom za unapređenje materijalnog statusa ove populacije.

BIJELJINA

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović rekao je novinarima da je u Republici Srpskoj dosta učinjeno na rješavanju problema boračke kategorije stanovništva, ali da ima još puno toga na čemu treba raditi.

On je izrazio nadu da će svi borci koji imaju ratni staž dobiti i određena primanja. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poželio je da Boračka organizacija Republike Srpske nastavi u budućnosti da slavi krsnu slavu u miru i da čuva uspomenu na heroje koji su dali živote za Republiku Srpsku.

Prema njegovim riječima, zajednički zadatak za sve nivoe vlasti je pomoć demobilisanim borcima i potomcima poginulih boraca. Mićić je rekao da se u Bijeljini intenzivno radi na zapošljavanju djece poginulih boraca i da ih je više od 30 zaposleno u lokalnoj samoupravi.

Povodom Mitrovdana, u Mjesnoj boračkoj organizaciji Velika Obarska služen je parastos poginulim borcima i položeno cvijeće na spomen-obilježje.