Veče posvećeno heroini velikog rata - Milunki Savić

U okviru obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata, u Bijeljini biće organizovano veče posvećeno heroini Velikog rata - Milunki Savić.

Veče posvećeno heroini velikog rata - Milunki Savić

Veče će organizovati bijeljinsko udruženje "Kraljevina Srbija" i Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca, u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Filip Višnjić".

Predsjednik bijeljinskog udruženja "Kraljevina Srbija" Branislav Tomić rekao je Srni da će u programu večeri posvećenoj Milunki Savić učestvovati eminentni gosti - pisac Milan Bogojević, novinari Mihailo Medenica i Marko Jeremić, te Branko Stanković, novinar i urednik emisije "Kvadratura kruga".

"Milan Bogojević, autor knjige `Milunka Savić - ordenje i ožiljci` podsjetiće nas kroz predstavljanje knjige na osnovne biografske podatke heroine Velikog rata. Čućemo ko je bila Milunka Savić, gdje je odrasla, zašto i kako je stupila u rat, kakva je bila njena sudbina nakon rata", naveo je Tomić.

Prema njegovim riječima, posebnu pažnju i divljenje zaslužuje humanitarni rad Milunke Savić, o kome se malo zna i rijetko govori.

Tomić je pozvao sugrađane da večeras dođu u gradsku Biblioteku, te nagaslio da treba odati poštu ne samo Milunki, nego i svim precima koji su, preživjevši golgotu, bili dovoljno jaki da vaskrsnu srpsku državu.

Veče posvećeno Milunki Savić biće održano u 18.00 časova u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA