Poletan i Kisić optuženi za zloupotrebu službenog položaja

Mišo Poletan i Niko Kisić, rukovodioci bijeljinske Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, optuženi su za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja pri dodjeli jednokratne novčane pomoći namijenjene porodicama poginulih boraca i drugim boračkim kategorijama, objavljeno je na sjatu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Poletan i Kisić optuženi za zloupotrebu službenog položaja

U optužnici koju je Osnovni sud u Bijeljini potvrdio 31. oktobra navedeno je da su Poletan, kao predsjednik ove organizacije i Kisić kao predsjednik Skupštine Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, prekoračili granice svojih ovlaštenja u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi drugome.

Optužnica tereti Poletana i Kisića da su donosili i potpisivali odluke o isplati jednokratne novčane pomoći i dostavljali ih na realizaciju.

Poletan je optuženi i za isplate radnicima koji su bili u radnom odnosu u ovoj organizaciji i primali plate, i to Branki Stanojlović šest puta u toku 2016. godine i 12 puta prošle godine, isplativši joj ukupno 6.869 KM.

U optužnici je navedeno i da je Danijeli Krilović Lučić novčana pomoć isplaćena jednom 2016. godine i devet puta prošle godine, ukupno 2.378 KM.

Niko Kisić je pet puta 2016. godine i 13 puta prošle godine potpisao odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći za Mišu Poletana, ukupno 9.040 KM, u vrijeme kada je on zaposlen po ugovoru na određeno vrijeme u bijeljinskoj Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA