U Bijeljini otvoren hotel za pse: Vlasnici na odmoru, ljubimci na sigurnom

Bijeljinci koji do sada nisu imali gdje ostaviti svoje pse kada krenu na neko putovanje, o tome se više neće morati brinuti. Prije tri mjeseca u tom gradu otvoren je hotel za pse, a vlasnik Dejan Ismić (33) kaže da je na takvu ideju došao upravo zato što su mnogi njegovi sugrađani imali problem kome povjeriti na čuvanje svog ljubimca kada su na odmoru ili imaju poslovne obaveze.

U Bijeljini otvoren hotel za pse: Vlasnici na odmoru, ljubimci na sigurnom

Pozitivne reakcije

Dejan sa svojom suprugom Nihadom Mujkanović ovaj posao radi, kako kaže, više iz hobija i ljubavi nego zbog zarade.

- Ne možete psa ostaviti kod bilo koga, jer i rođaci, prijatelji, komšije imaju svoje svakodnevne obaveze. Tako smo odlučili otvoriti hotel za pse, a reakcije su pozitivne. Ljudi su zadovoljni uslovima boravka, ali i uslugama koje pružamo njihovim ljubimcima. Psi moraju biti vakcinisani i revakcinisani prije nego što dođu kod nas. Mnogi misle da smo otvorili azil za pse, pa se pokušavaju osloboditi svojih ljubimaca, ali mi se time ne bavimo - pojašnjava Ismić.

Hotel za pse raspolaže boksovima na otvorenom te boksovima u zatvorenoj prostoriji.

- Za male pse, kao što su francuski buldog, maltezeri i druge pasmine, nudimo boravak u boksovima koji se nalaze u prostoriji. Za velike pse, s dužom dlakom, tu je veliko dvorište, mjesto za mnogo igre. Inače se bavim dresurom pasa pa sam osmislio raznovrstan program za animiranje životinja dok borave ovdje - navodi Ismić.

U hotelu psi borave najčešće pet do sedam dana.

- Imali smo psa koji je već tri puta boravio u našem hotelu i vlasnica je izuzetno zadovoljna. Plate su kod nas skromne pa smo prema njima formirali i cjenovnik. Jedan dan boravka košta 10, odnosno 12 KM s našom hranom. Koristimo usluge najboljih snabdjevača granula i hrane za pse, kao i usluge veterinara. Psi imaju stalni nadzor, kako bi se spriječile eventualne povrede - kaže ovaj Bijeljinac.

Mane i vrline

Tu su i salon za šišanje i uređivanje, pa svaki pas koji boravi u hotelu ide i na uljepšavanje.

Dejan i njegova supruga trude se da psi koji kod njih borave nešto i nauče, pa često i obraduju vlasnike kada dođu po svoje ljubimce.

- Prilikom smještaja psa u hotel, uvijek prikupimo neophodne podatke o njegovim karakteristikama, o manama i vrlinama. Tako ih i grupišemo u dvorišta - dodaje Ismić.

Vlasnik šampiona

Dejan ima i svog psa, ženku američkog staforda Dajanu Gold Standard, šampiona BiH i Srbije. Među 110 pasa na takmičenju u Mađarskoj bila je četvrta. Kaže da je ona trenutno najtrofejniji pas na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA