Dodik otvorio školu u Kojčinovcu

Dodik je danas, nakon svečanog presijecanja vrpce kojom je ozvaničio otvaranje petorazredne osnovne škole u bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Kojčinovac - Čardačine, istakao da Srpska svakodnevno traži nova ulaganja, navodeći primjer ovog školskog objekta.

Dodik otvorio školu u Kojčinovcu

On je istakao da RS nema izazova koji bi mogli da je dovedu u lošu situaciju, ali da treba shvatiti da teška ekonomska situacija u zemljama razvijene Evrope utiče i na život u Srpskoj.

"Kroz to moramo prolaziti svi zajedno, moramo se boriti za radna mjesta, podizati infrastrukturu i imati prije svega vjeru u Srpsku, čak i onda kada nam je teško", rekao je Dodik, zahvaljujući kompaniji "Bobar", kao i lokalnim vlastima što su podigli ovakav objekat.

Ističući značaj ovog školskog objekta, Dodik je rekao da je važno da se naprave objekti sa najboljim mogućim standardima za školovanje djece u Srpskoj i da svi u RS treba da daju maksimum kako bi se standard vremenom i popravljao.

On je izrazio uvjerenje da će novoizgrađeni školski objekat u Kojčinovcu iškolovati buduće predsjednike, ministre, ljekare, te napomenuo da je važno da djeca od početka imaju povjerenja u društvo u kojem žive.

Predsjednik grupacije "Bobar", koja je investirala izgradnju škole u Kojčinovcu, Gavrilo Bobar rekao je da je obaveza njegove grupacije ne samo da obezbjeđuje lične dohotke svojim radnicima, nego da da sve od sebe kako bi podigla standard u svom gradu.

On je istakao da će "Bobar grupacija" nastaviti da radi na podizanju standarda građana i pozvao predstavnike opštine i građane da rade za dobrobit svih.Izgranja škole u Kojčinovcu koštala je 350.000 KM, a Kompanija "Bobar" obezbijedila je i kompletno opremanje i izgradnju.

U školu će od ponedjeljka krenuti 57 učenika. Plac je obezbijedila Mjesna zajednica, a izgradnju temelja finansirala je opština Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    11°C
  • 11:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI