Humanitarna akcija "Pomoć Srbima na Kosovu"

U akciji "Pomoć Srbima na Kosovu", koju je organizovalo Kolo srpskih sestara "Sveta Angelina Srpska" iz Crnjelova, prikupljeno je skoro 11.000 KM i oko 24 000 kilograma hrane i sredstava koja su podijeljena Srbima na Kosovu i Metohiji, rekla je Srni članica ove organizacije Nada Zakić.

Humanitarna akcija "Pomoć Srbima na Kosovu"

Zakićeva je rekla da su članovi Kola srpskih sestara boravili na Kosovu i Metohiji tri dana, te da su obišli manastire Visoki Dečani, Pećka patrijaršija, manastir Gračanicu, porušeni hram Svetih Arhangela, Sabornu crkvu Sveti Georgije i Bogosloviju gdje su uručili hranu i novčanu pomoć najugroženijim, kao i porodicama sa više djece.

Ona je istakla da je organizaciji "Majka devet Jugovića" iz Prekovca kod Gračanice, uz čiju pomoć je organizovana ova akcija, donirana novčana pomoć u iznosu od 1.190 evra za višečlane porodice.

Zekićeva e dodala da je akcija "Pomoć Srbima na Kosovu", koju je blagoslovio zvorničko-tuzlanski vladika Vasilije, trajala do 31. septembra i da je uspješno realizovana uz pomoć organizacije "Trojeručica", kao i mnogih drugih donatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    19°C
  • 20:00

    16°C
  • 23:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI