Bijeljina: Hotelski luksuz za pse samo 12 KM

U Bijeljini je nedavno sa radom počeo prvi hotel za pse što je oduševilo vlasnike ovih kućnih ljubimaca.

Bijeljina: Hotelski luksuz za pse samo 12 KM
Za Srpskainfo navode da u ovom gradu odavno postoji potreba za ovim vidom brige o kućnim ljubimcima.

Dragana Anđelić, koja je vlasnica psa Lakija, kaže da o njenom kućnom ljubimcu porodica vodi maksimalnu brigu. Otvaranje hotela za pse ju je oduševilo jer smatra da psi zaslužuju svu njegu i ljubav.

- Lakica živi sa mojom porodicom i tretiramo je kao ravnopravnog člana domaćinstva. Ima pasoš i svu potrebnu dokumentaciju i putuje sa nama na godišnje odmore. Međutim, neki naši prijatelji nemaju tu mogućnost i zato je hotel za pse odlična alternativa - kaže ona.

Naime, ideju da otvori hotel za pse dobio je odgajivač i dreser pasa Dejan Ismić (33).Priča da je tu ideju dobio u razgovoru sa drugim ljubiteljima pasa.- Često sam slušao prijatelje i saradnike koji imaju pse kako se žale da ne mogu da otputuju bezbrižno, jer nemaju gdje sa svojim ljubimcima. Ljudi se prosto plaše da prihvate tu obavezu, jer brinuti o nečijem psu nije lako. Imamo čiste, uredne, lijepo i namijenski uređene prostorije, kvalitetnu hranu, veliko dvorište za igru. Svakodnevno radimo sa životinjama, a to podrazumeva obuku i dresuru - kaže ovaj mladić.

Dodaje da su i cijene boravka pasa povoljne gdje jednodnevni boravak sa kompletnom njegom košta 12 KM.

- Ukoliko vlasnik želi da donese svoju hranu onda je cijena 10 KM. Imaju slobodne aktivnosti, trčanje, puštanje, šetnje, sve zavisi od tipa rase i potreba psa. Vlasnici pse najviše ostavljaju tokom ljeta, u vrijeme godišnjih odmora. Psi budu kod nas, od par dana, pa do petnaestak - kaže Dejan.

Iako postoji interesovanje i vlasnika mačaka, on kaže da u njegovom hotelu za sada za ove ljubimce nema mjesta, jer smatra da to nikako ne bi bilo bezbjedno.

Dejan je vlasnik Didi, izuzetne ženke američkog staforda, šampiona BiH i Srbije, najtrofejnijeg psa na ovim prostorima. U njegovom dvorištu je još jedan šampion BiH i Srbije tigrasti staford Ajs.

U njegovoj odgajivačnici su i podmladak, troje razigranih i miroljubivih kučića, koji su demantovali predrasude o stafordima kao agresivnim i borbenim psima, ali i francuski buldozi Žužu i Cezar. Dejanovi psi na međunarodnim takmičenjima i izložbama osvajaju zapažene nagrade. Najveća nagrada mu je bezrezervna i bezgranična ljubav koju mu psi nesebično uzvraćaju. Ne kaže se uzalud „da je pas čovjekov najbolji prijatelj".

Pas je onakav kakvim ga odgoji vlasnik

Dejan kaže da se svakom psu treba maksimalno posvetiti.

- Pas je onakav kakvim ga odgoji i vaspita vlasnik. Zna se kako se postupa da kojom rasom, ali posljednjih godina sve češće slušate o agresiji pasa koji to u prirodi nisu, kao naprimjer zlatni retriver. Svaki pas traži poseban pristup, a na ljubav pažnju i posvećenost reaguju svi isto - uzvraćaju je istom mjerom - kaže Dejan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA