Osnovna škola "Stevan Nemanja" uručila pomoć djeci sa posebnim potrebama

Učenici i nastavnici Osnovne škole /OŠ/ "Stevan Nemanja" iz Gornjeg Dragaljevca, opština Bijeljina, uručili su danas djeci sa posebnim potrebama iz Udruženja "Trojeručica" novčanu pomoć u iznosu od 3.500 KM, kao i pomoć u hrani, odjeći i obući.

Osnovna škola "Stevan Nemanja" uručila pomoć djeci sa posebnim potrebama

Direktor OŠ "Stevan Nemanja" Đoko Aničić rekao je da je ova akcija pokrenuta prije nekoliko godina i da su učenici ove škole izrazili posebnu želju da se prikupi pomoć i organizuje druženje sa djecom sa posebnim potrebama.

Nastavnica engleskog jezika Slađana Vidović rekla je da učenici i nastavnici OŠ "Stevan Nemanja" tradicionalno organizuju prikupljanje pomoći za djecu sa posebnim potrebama i dva puta godišnje organizuju druženje sa ovim mališanima.

Ona je navela da je ova akcija drugi dio projekta "Volonterska zvona zvone" koji se sastoji od prikupljanja humanitarne pomoći, dok se prva faza projekta odnosila na zaštitu životne sredine.

"Naša škola je jedina iz RS koja je prošla na konkursu za prijavljivanje međunarodnih projekata u organizaciji Akademije škola centralne Evrope. Upravo realizujemo drugi dio projekta, a prvi smo realizovali čišćenjem spomenika koji je bio u nezavidnom stanju", rekla je Vidovićeva.

Monahinja Varvara ispred udruženje "Trojeručica" zahvalila je učenicima iz Dragaljevca na njihovoj ljubavi i darovima djeci ovog udruženja.

Udruženje "Trojeručica" broji oko 70 članova, a današnjem druženju je prisustvovalo oko 50 članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA