Fudbalski turnir okupiće u Bijeljini socijalno zapostavljenu djecu

Uz podršku austrijske Ambasade u Sarajevu u Bijeljini će danas i sutra biti održan fudbalski turnir "Orfan kup" /Orphan-Cup/ koji će okupiti socijalno zapostavljenu djecu i omladinu, najavljeno je iz Ambasade.

Fudbalski turnir okupiće u Bijeljini socijalno zapostavljenu djecu

Ovaj turnir dio je projekta "Jug-Sjever" kojim austrijska Ambasada od 2015. godine sprovodi manje projekte razvojne saradnje sa različitim partnerima iz sfere civilnog društva u BiH, a u ovom slučaju partner je Balkan Alpe Adrija projekat /Balkan Alpe Adria Project/.

"Fudbalski turnir okupiće socijalno zapostavljenu djecu i omladinu da u miroljubivoj atmosferi uživaju u zajedničkim sportskim aktivnostima", ističe se u najavi ovog događaja.

Iz Ambasade Austrije navode da im je naročito važno da se mladi ljudi iz različitih etničkih grupa u BiH motivišu na zajedničke aktivnosti, što je jedan od principa i ovog projekta.

"Sportske aktivnosti su naročito pogodne za to, pošto se u sportskim aktivnostima broji uspjeh pojedinog sportiste ili tima, nezavisno od njegove ili njene etničke pripadnosti", zaključuj ese u najavi.

Zvanično otvaranje turnira je u 9.30 časova na lokaciji Pavlovića put 32 u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA