Održana komemoracija povodom smrti dr Mladena Popovića

U Bijeljini je danas održan komemorativni skup povodom smrti doktora Mladena Popovića, istaknutog zdravstvenog, društveno-političkog i sportskog radnika.

Održana komemoracija povodom smrti dr Mladena Popovića
Na komemorativnom skupu u sali bijeljinskog Centra za kulturu "Semberija" od Popovića su se oprostile njegove kolege, prijatelji i porodica, koji su evocirali uspomene na njegov život i djelo.

U ime prijatelja i građana Bijeljine, od Popovića se oprostio njegov kolega maksilofacijalni hirurg Tomo Kovačević, koji je rekao da je Mladen Popović bio čovjek sa stavom i jedinstvenim manirima.

Kovačević je rekao da se Bijeljina danas oprašta od velikog čovjeka, prijatelja, kolege, ljekara i sportskog radnika.

Na komemoraciji su govorili i Miroslav Mićić, Popovićev dugogodišnji prijatelj i saigrač u Odbojkaškom klubu "Radnik", te njegova kćerka Mladenka.

Mladen Popović preminuo je u petak naveče u 80. godini.

Popović je bio primarijus doktor maksilofacijalne hirurgije, jedan od prvih koji je radio estetske operacije na glavi.

Doktora Mladena Popovića odlikovao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom Dana Republike Srpske 2017. godine Ordenom krsta milosrđa za priznat dugogodišnji rad u zdravstvu i veliki doprinos razvoju zdravstvenih usluga, kao i u liječenju pacijenata na području Srpske.

Popović je rođen 1939. godine u poznatoj bijeljinskoj porodici. Kao odbojkaš bio je najbolji junior Srbije.

Sa beogradskim "Željezničarom" i braćom Grozdanović osvojio je titulu prvaka bivše Јugoslavije, igrao je i za vinkovačku "Spačvu" i Odbojkaški klub "Graničar" iz Јamene.

Popović je 1977. godine osnovao Odbojkaški klub "Radnik" u Bijeljini i bio je dugogodišnji igrač, kapiten i trener ovog kluba, a kasnije i njegov predsjednik Skupštine, te počasni predsjednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA