Do 28. decembra revija etnološkog filma

U Muzeju Semberija u toku je revija etnološkog filma i ljubitelji ovog žanra dokumentarnog filma imaju priliku da svake srijede do 28. decembra pogledaju neku projekciju.

Do 28. decembra revija etnološkog filma

Tokom revija, koja se organizuje drugi put u Bijeljini, u saradnji Muzeja Semberija sa Etnografskim muzejem Beograd, biće prikazano ukupno devet odabranih filmova domaće i strane produkcije.

Direktor Muzeja Semberija Mirko Babić rekao je da će smotra postati tradicionalna.

"Odluku da smotra postane tradicionalna donijeli smo na temelju dobrog iskustva prošlogodišnje revije i dobre saradnje sa Etnografskim muzejem Beograd, koji je jedna od najvećih muzejskih kuća na Balkanu i koji svake godine organizuje smotru etnološkog filma", rekao je Babić Srni.

Filmovi autora iz Belgije, Rusije, Srbije, Estonije, Norveške, SAD, Njemačke i Makedonije govore o običajima naroda i neobičnim ljudima sa svih strana svijeta.

Publici su prve večeri predstavljeni "SaReGa" belgijskog autora Valerija Berta, "Kozaci nisu prostaci", čiji je autor Evfenij Aleksandrov i Elena Danilko, kao i "Polazak", autora Gorana Stankovića iz Srbije.

U srijedu, 14. decembra, biće predstavljena dva filma - "Romski kralj", autora Vilijama Poltikoviča iz Češke, te film koji su zajedno 2009. godine snimili autori Livo Niglas iz Estonije i Frude Sturos iz Norveške - "Kada bi vagina imala zube: ceremonija, prizivanja kiše u zapadnom Mozambiku".

Projekcija počinje u 18.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    15°C
  • 17:00

    16°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

115 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI