Završetak regionalne bolnice krajem sledeće godine

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Ranko Škrbić rekao je danas u Bijeljini da je zadovoljan dinamikom radova na izgradnji regionalne bolnice u ovom gradu, koji su otprilike na polovini, a čiji završetak se može očekivati krajem sljedeće godine.

Završetak regionalne bolnice krajem sledeće godine

Škrbić je napomenuo da bi tada, prema načinu gradnje, kao i prema primijenjenim standardima, nova bolnica trebalo da bude "posljednja riječ i tehnike i standarda u bolničkoj usluzi".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Prije sedam dana bio sam u Luksemburgu sa ministrom finansija Zoranom Tegeltijom, gdje smo dogovarali kreditna sredstva za rekonstrukciju bolnice - Kliničkog centra Banjaluka, ali i za izgradnju bolnice u Bijeljini", rekao je Škrbić prilikom obilaska mjesta radova na novoj bolnici.

Prema njegovim riječima, sredstva koja su tamo rezervisana i potpisana u iznosu 100 miliona evra jednim dijelom će biti iskorištena kao obaveza Vlade RS u iznosu manjem od 30 miliona evra.

"Ova sredstva će biti na raspolaganju do kraja ljeta", dodao je Škrbić.Direktor bijeljinske Opšte bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović istakao je da izgradnja teče predviđenom dinamikom i u punom kapacitetu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je napomenuo da se zaposleni u Bolnici već pripremaju za prelazak u novu bolnicu, a jedan od načina za to je i što bolja edukacija kadra koja je u ovom trenutku vrlo intenzivna.

"U Bolnici je aktuelno i otvaranje Centra za magnetnu rezonancu. Sa zadovoljstvom mogu reći da su aplikatori softverskih sistema već u našoj ustanovi i o tome smo danas upoznali ministra", rekao je Maksimović, dodajući da se očekuje termin za zvanično otvaranje magnetne rezonanace.Izgradnja nove, regionalne bolnice u Bijeljini počela je 29. septembra prošle godine.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA