Agencija Experience: U toku prijave za najpopularniji studentski program

Sljedeće ljeto može biti najbolje ljeto tvojih studentskih dana ako se odlučiš da par mjeseci živiš u Americi, stanuješ sa društvom, radiš i zarađuješ, putuješ, usavršiš engleski, upoznaš nove ljude, družiš se...

BIJELJINA

Sve ovo i još mnogo, mnogo više možeš uz Work and Travel - program američke vlade koji postoji već više od 60 godina i omogućava studentima iz cijelog svjeta da provedu do pet mjeseci u SAD.

Prošlo ljeto 150 studenata iz Bijeljine svoj ljetnji raspust je provelo u Americi rekli su nam u Experience agenciji koja je lider u organizaciji studentskih programa na našim prostorima sa kancelarijama u Bijeljini, Sarajevu, Banja Luci, Doboju, na Palama, u Mostaru i u više gradova u Srbiji i Hrvatskoj.

Studenati pričaju priče o svom ljetu u Americi i sve su različite, a opet toliko slične. Razlikuju se mjesta, poslovi, prijatelji, ali utisak je isti - svi se slažu da je to najbolja stvar koju su mogli da urade jednog svog studentskog ljeta. Neki jednom, mnogi i po više puta.

Često se Work and Travel dovodi u kontekst novca, ali ono što je zaista važno jesu iskustva i uspomene. Ipak i novac je više nego odličan! Studenti rade u turističkim mjestima širom Amerike a satnice se kreću od 10-14$, prekovremeni rad se dodatno plaća dok mnoge pozicije podrazumevaju i dobre napojnice. Od nivoa znanja engleskog jezika zavisi i posao koji će student dobiti. Pozicije su one na kojima rade i američki studenti i to su sezonski poslovi u restoranima, hotelima, prodavnicama, zabavnim parkovima, na bazenima.

Prijava na program vrši se u kancelarijama Experience agencije, počinje u septembru i traje do popune slobodnih pozicija. Nakon prijave bira se lokacija i radna ponuda, tokom zime su intervjui sa poslodavcima, od aprila kreću viziranja u američkoj Ambasadi, a putuje se početkom juna.

Kako bi svi studenti koji imaju želju da učestvuju na Work and Travel programu mogli to sebi da priušte agencija je obezbedila mogućnost da se program plati po povratku iz Amerike. Studenti tokom ljeta zarade dovoljno novca da otplate program, žive 4 mjeseca u Americi, peti mjesec da putuju i uživaju, kupe sebi po nešto od stvari i tehnike koja je tamo dosta jeftinija, a često određeni iznos novca i vrate kući.

Na Work and Travel program možeš samo dok si na studijama i zato ne treba propustiti ovu priliku za sticanje novih iskustava, usavršavanje, osamostavljivanje, zaradu... priliku da doživiš avanturu i proživiš priče koje ćeš prepričavati.

Sve informacije o Work and Travel programu možete dobiti na broj telefona +387 65 307 239 ili na adresi Experience agencije u Bijeljini Semberskih ratara bb, Fakultet za Poslovnu ekonomiju, svakim radnim danom od 10-15h.