Zimska liga u malom fudbalu počinje 28. decembra

Zimska futsal liga Bijeljina 2018-2019 ove godine počinje 28. decembra, a finale je planirano za 12. januar 2019. godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. Zimska liga u malom fudbalu održava u organizaciji Gradske boračke organizacije i pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina.

Zimska liga u malom fudbalu počinje 28. decembra

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović naveo je da je fond nagrada pobjedničke ekipe vrijedan i da očekuju dobar odziv ekipa, ali i građana koji će pratiti utakmice.

- Fond nagrada je 20.000 konvertibilnih maraka, od kojih će pobjednička ekipa biti nagrađena sa 8.000 KM, drugoplasirana 2.000 KM, a za osvajača trećeg mjesta predviđeno je 1.000 KM. U organizaciji turnira biće angažovani demobilisani borci i ratni vojni invalidi, tako da ovaj turnir ima i human karakter - pojasnio je Stevanović.

Gradonačelnik Mićo Mićić je naglasio da je Bijeljina lokalna zajednica sa najviše registrovanih sportskih klubova i da je sinonim za grad sporta.

- Već godinama podržavamo održavanje Zimske lige u malom fudbalu i zahvalni smo Boračkoj organizaciji, ali i Opštinskom fudbalskom savezu što već godinama organizuju Zimsku ligu koja okuplja sve više ekipa, ali i sugrađana koji prate ovaj turnir - istakao je Mićić.

Da je iz godine u godinu sve veći broj ekipa koje učestvuju u turniru, potvrdio je i Radika Marić iz Opštinskog fudbalskog saveza, uz podsjećanje da je prošle godine učestvovalo oko 80 ekipa.

- Potrudićemo se da i ove godine organizujemo turnir za sve kategorije, predpionire, pionire, kadete, juniore, veterane, seniore, te klubove opštinske i područne lige. Prijave se primaju svakim radnim danom do 27. decembra u prostorijama Gradske boračke organizacije, a izvlačenje parova i žrijeb je planiran istog dana u 13 časova - naveo je Marić. Organizatori i pokrovitelji su pozvali ekipe da se prijave, kao i sugrađane da tokom predstojećih praznika uživaju u kvalitetnom fudbalu i dobroj organizaciji. Tokom turnirskih dana biće svakodnevno dodjeljivane i nagrade za publiku, a vrijedne nagrade biće obezbijeđene za polufinalno i finalno veče turnira.

Iz gradskog budžeta za ove namjene biće izdvojeno 10.000 konvertibilnih maraka.

Zimska futsal liga u malom fudbalu u Bijeljini, tradicionalno se održava od 1994. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA