Prijem za folkloraše iz Kosovske Kamenice

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za mlade članove Srpskog kulturno-umjetničkog društva /SKUD/ "Kriva reka" iz Kosovske Kamenice koji će sutra učestvovati na Drugoj međunarodnoj smotri veterana folklora simboličnog naziva "K´o nekad u osam" u Bijeljini.

Prijem za folkloraše iz Kosovske Kamenice

Ansambl narodnih igara i pjesama "Dukat" iz Bijeljine i Centar za kulturu "Semberija" su organizatori ove smotre, na kojoj će učestvovati 39 folklornih društava iz zemlje i regiona, sa preko 700 učesnika koji će se predstaviti programom u trajanju od četiri časa.

Koreograf SKUD-a "Kriva reka" Dragan Antić naveo je da su djeca koja su došla prvi put u Republici Srpskoj, a da su druge generacije ovog SKUD-a ranije bile u Banjaluci.

"Došli smo na poziv veterana iz "Dukata" Siniše Boškovića, koji je htio da ugosti u Bijeljini djecu sa Kosova i Metohije iz mjesta u kojem postoji samo 100 srpskih kuća", rekao je Antić.

On je naveo da se trude da očuvaju i njeguju srpsku kulturu, te da će se na sutrašnjem događaju predstaviti igrama iz svog kraja jer se na prvom gostovanju u nekom mjestu uvijek tako predstavljaju.

Antić je dodao da ovaj SKUD postoji 19 godina i da su se do sada predstavili na više od 350 koncerata.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je na prijemu da je veliko zadovoljstvo što je SKUD "Kriva reka" poslije Banjaluke posjetio i Bijeljinu i što će se predstaviti njenim građanima.

"Nadamo se da će odavde da ponesu samo lijepa prijateljstva, uspomene i iskustva, kao i da će se saradnja sa našim folklornim društvima nastaviti", istakao je Mićić.

Smotra će biti održana u Centru za kulturu "Semberija" sa početkom u 16.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    8°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI