FOTO Smotra veterana okupila 700 folklorista

Druga međunarodna smotra veterana folklora simboličnog naziva "K´o nekad u osam" okupila je večeras u Bijeljini više od 700 folklorista iz zemlje i regiona.

FOTO Smotra veterana okupila 700 folklorista

Večeras nastupa 35 ansambala iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i BiH, a na skup ove godine nisu došli Slovenci zbog loših vremenski prilika.

Program, koji izvode veterani-folkloristi, počeo je u Centru za kulturu "Semberija" i trajaće puna četiri sata, nakon čega će uslijediti zajednička proslava folklorne Nove godine u Etno-selu "Stanišići".

Siniša Bošković, koji ispred ansambla "Dukat" i Centra za kulturu "Semberija" organizuje Druge susrete veterna folklora u Bijeljini, kaže da je ovaj revijalni susret folklorista ustanovljen kako bi se družili i da se nada da će prerasti u tradiciju, kao što je slučaj u Srbiji, gdje je ovakav vid susreta odavno uobičajen.

"LJudi vole da dođu u Bijeljinu, a to su nam potvrdili i prošlogodišnji susreti", rekao je Bošković i dodao da je ova smotra najmasovnija i najbrojnija u regionu.

Bošković kaže da je smotri prisutvuju i gosti iz Kosovske Kamenice, koji nisu veterani, nego članovi KUD "Kriva reka" i imaju od 13 do 18 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA