FOTO Humano i zabavno: Deda Mrazovi trčali Bijeljinom

Bijeljinom su danas trčali Deda Mrazovi. Njih 500 učestvovalo je u prvoj humanitarnoj trci koju je organizovao "Zimsko selo".

Star trke bio je na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, a dužina staze jedan i po kilometar.

Učesnici su dobili startni paket sa kapicom Djeda Mraza, startnim brojem, medaljom, čestitkom, osvježenjem, užinom i promotivnim materijalom.

- Svaki učesnik trke je danas na jedan dan bio Deda Mraz, a od svake kotizacije biće kupljen i poklonjen jedan novogodišnji paketić posredstvom Dobrotvornog bratstva i sestrinstva "Radost" iz Bijeljine. Ovoliki odziv učesnika nismo očekivali, do sinoć je bilo prijavljeno 300, a danas posle trke vidim po spiskovima da je bilo oko 500 učesnika, rekao je Nikola Gavrić iz Zimskog sela.

Učesnici su mogli da trče, šetaju, druže se i prije svega dobro zabave, a gotovo svi su rekli da jedva čekaju sledeću godinu i novu trku.

Svi koji pošalju svoje fotografije sa trke (obavezno je da se vidi startni broj) na adresu elektronske pošte [email protected] i objave je na "Fejsbuku" (uz obavezni "tag") učestvuju u nagradnoj igri, u kojoj je najvrednija nagrada vikend na Zlatiboru.

Organizatori su naglasili da će od sledeće godine ova trka biti uvršeta u svjetski kalendar Trka Deda Mrazova, koje su do sada organizovane uglavnom u svjetskim metropolama.

Iz Zimskog sela su obećali još zanimljivih sadržaja tokom ove i sledeće godine, koje za sada nisu htjeli da otkrivaju.