U praznične dane produženo radno vrijeme za trgovce

Radnje u Bijeljini u praznične dane mogu da rade jedan sat duže u odnosu na uobičajeno, navodi se u odluci Gradske uprave.

U praznične dane produženo radno vrijeme za trgovce

Odluka se odnosi na period od 27. decembra do 15. januara za sve ugostiteljske, zanatsko-preduzetničke i trgovinske objekte na području grada.

Izuzetak od ove odluke je 1. januar, koji je neradni dan, osim za ugostiteljske objekte koji mogu da rade neograničeno.

Tokom 2. januara zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti i prodajna mjesta "Lutrije Republike Srpske" mogu da rade najduže do 13.00 časova.

Radno vrijeme na Dan Republike, 9. januar, reguliše se Odlukom Vlade Republike Srpske.

Za vrijeme trajanja republičkih praznika Nove godine 1. i 2. januara dužni su da rade Vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdjevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama preduzeća, ustanove i organizacije u gradu obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i pružanje usluga građanima i za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu da rade redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a koji obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtjeva proces rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA