Nešković: Više od decenije pozitivnog poslovanja Doma zdravlja Lopare

Dom zdravlja Lopare posluje pozitivno duže od decenije, istakao je direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković na današnjem novogodišnjem prijemu.

REPUBLIKA SRPSKA

On je kao najznačajniji projekat u ovoj godini izdvojio početak izgradnje objekta od 240 metara kvadratnih u kojem će biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje.

"U godini na izmaku izgradili smo mrtvačnicu, uredili parking-mjesta u krugu Doma zdravlja i nabavili još jedno sanitetsko vozilo", naveo je Nešković i zahvalio svima koji su podržavali rad Doma zdravlja u Loparama.

Nešković je kao važne uspjehe tokom godine naveo i organizaciju brojnih besplatnih preventivnih pregleda širom opštine, podršku nizu manifestacija kojima se promoviše zdrav život kroz sport i rekreaciju, edukacije medicinskih radnika, kao i kontinuiranu saradnju sa ljekarima specijalistima na zadovoljstvo pacijenata u Loparama.

Prema njegovim riječima, osim omogućavanja pregleda pedijatra, ginekologa, ortopeda, vaskularnog hirurga, urologa i neurologa, za narednu godinu planirana je saradnja i sa oftamologom i pulmologom.

Nešković je za narednu godinu najavio rekonstrukciju objekta u kojem su smještene Služba za laboratorijsku dijagnostiku i Stomatološka služba, kao i nabavku savremenog ultrazvučnog aparata za radiološku dijagnostiku.

Zahvalnicu Doma zdravlja za podršku u radu dobio je načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je izrazio zadovoljstvo uspješnim radom ove zdravstvene ustanove i rekao da ona treba biti primjer svima u majevičkom kraju i Republici Srpskoj.

"U ovoj godini rađeno je na projektima koji su poboljšali kvalitet zdravstvenih usluga našim građanima", rekao je Savić i najavio da će opština Lopare podržati i naredne projekte Doma zdravlja.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, lokalnih institucija, kao i medicinski radnici susjednih opština. Na prijemu su uručeni i novogodišnji paketići za 17 djece radnika Doma zdravlja Lopare. Dom zdravlja Lopare pokriva potrebe 10.500 osiguranika, a zapošljava 67 radnika.