Bez poskupljenja vode u 2019. godini

Iz bijeljinskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" poručuju da u ovoj godini neće biti poskupljenja vode.

Bez poskupljenja vode u 2019. godini

"Cijena kubika distribuiranja vode kao i odvođenja-prečišćavanja otpadne vode u ovoj godini se neće mijenjati, nema nikakvih indicija za to i građani mogu biti sigurni da do povećanja cijene ovih usluga neće doći", rekla je Srni izvršni direktor tehničkog sektora u bijeljinskom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" Ivana Stanišić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ona kaže da je poslovnu 2018. godinu preduzeće završilo uspješno, jer je "u potpunosti ostvaren primarni cilj - isporuka zdrave, pitke vode".

Stanišićeva je navela da je u toku izgradnja kanalizacionog sistema donatorskim sredstvima, te napomenula da je od 2005. do danas izvršeno 10.000 novih priključaka u ovaj sistem.

"Bijeljina, koja do 2005. godine nije imala kanalizacioni sistem, sada ima i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a može se pohvaliti i da na pravi način brine o životnoj sredini", rekla je Stanišićeva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U prvoj polovini ove godine očekuje se, kako je rekla, završetak prve faze izgradnje kanalizacionog sistema u gradu.

"Neke sljedeće faze zahtijevaju drugu i dalju dinamiku planiranja. Za taj dalji proces predstoji nam borba da pronađemo sredstva i nove mogućnosti da širimo kanalizacionu mrežu", rekla je Stanišićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA