FOTO/VIDEO Nalaganje badnjaka u Bijeljini

Prazničnom liturgijom u crkvi Svetog Đorđa koju je služio Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i nalaganjem badnjaka na platou ispred Gradske uprave u Bijeljini je tradicionalno proslavljeno Badnje veče i najavljen praznik Hristovog rođenja.

U obraćanju vjernicima vladika Fotije je rekao da je Božić praznik vječnoga života, pobede života nad smrću, praznik jedinstva crkve Božije, blagoslova porodice i svakoga dobrog djela. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Naša dobra dela su vrline hrišćanske, dobra dela koja činimo sirotima, ubogima i nemoćnima", rekao je vladika Fotije i prizvao blagoslov i napredak za Bijeljinu i Republiku Srpsku.

Okupljene sugrađane pozdravio je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je, uz riječi zahvalnosti svima koji doprinose da proslava Badnjeg dana i Božića bude dostojanstvena, poželio da praznici donesu ljudima mir u srcu, radost u duši i sreću u životu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Od crkve do trga gradskim ulicama je prošla litija, a nakon nalaganja badnjaka u centru grada nastavljeno je slavlje uz muziku, kuvano vino i slatkiše za najmlađe.

Na božićno jutro vladika Fotije služiće u Sabornom hramu u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA