Bijeljina: Pala ograda na trotoar, ugrožena bezbjednost prolaznika, niko nije odgovoran

U centru Bijeljine, na uglu ulica Nušićeva i 27. Marta nalazi se obrušena, u požaru izgorjela kuća, koja je pretvorena u izvor zaraze i predstavlja ruglo grada, a čija je visoka istrula drvena ograda prije dva dana pala na trotoar i ugrozila bezbjednost građana. Komšije su ogradu prebacili u dvorište.

BIJELJINA

Postavlja se pitanje: Ko bi odgovarao da je ograda pala na prolaznika i nanijela mu povrede?

NIKO.

Budući da se radi o privatnoj imovini, čiji vlasnici ne žive na ovom području, vrlo teško je doći do njih i kazniti ih.

Komunalna policija je upoznata sa problemom i na teren je izlazila nedavno kada se na ovoj lokaciji obrušila fasada.

-Kada je ovakav slučaj u pitanju, ne tražimo vlasnike, jer je to dug proces, već reagujemo odmah u saradnji sa preduzećem AD „Komunalac" i Vatrogasnom službom, kao što je to i bio slučaj nedavno na istoj lokaciji kada se obrušavala fasada na trotoar, rekao je Ratomir Draganić, načelnik Komunalne policije u Bijeljini.

Draganić kaže da u odluci o komunalnom redu je navedeno da Komunalna policija može naložiti sređivanje privatnog posjeda ako sa čeone strane objekat remeti izgled grada.

Ovo je samo jedna u nizu napuštenih i polusrušenih kuća u centru grada koja predstavljaju ruglo i leglo zaraze. Dvorišta su zarasla u travu, šiblje i ambroziju, nerjetko nesavjesni građani u njima odlažu i smeće, a ljeti se tamo skupljaju glodari i zmije.