Vojska obilježila božićne praznike

Pripadnici Trećeg pješadijskog bataljona Oružanih snaga BiH obilježili su danas pravoslavni Božić u bijeljinskoj u kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović".

Vojska obilježila božićne praznike

Tim povodom organizovan je prijem u zgradi komande Trećeg pješadijskog bataljona, kojem je prethodila liturgija u Spomen-hramu Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih, koji se nalazi u krugu kasarne.

Komandant ovog bataljona Robert Gašić je, čestitajući božićne i novogodišnje praznike pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti, kao i svim građanima Republike Srpske i BiH, rekao da je ovaj prijem uobičajen svake godine u bijeljinskoj kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović".

Gašić je novinarima rekao da je saradnja sa civilnim vlastima, opštinskom administracijom Bijeljine, Zvornika, Ugljevika i Lopara na visokom nivou i da se u određenim slučajevima oslanjaju jedni na druge.

Prijemu su prisustvovali i svi pripadnici i saradnici Oružanih snaga BiH sa ovog područja, te penzionisani pripadnici Vojske Republike Srpske.

"Bivši pripadnici Vojske Republike Srpske, penzionisana vojna lica prisustvuju našim prijemima i ovo je prilika da se družimo, razmijenimo korisne informacije, te da ih upoznamo sa stanjem u Oružanim snagama", rekao je Gašić.

Starješina Spomen-hrama Vaso Popović, koji je služio liturgiju, poručio je da Bog daruje mudrost, ljubav, zdravlje i strpljenje da "urazumi naše neprijatelje i blagoslovi prijatelje".

Popović je rekao da su danas, na početku pravoslavne Nove godine, zakletvu položili novoizabrani i novoimenovani članovi crkvenog odbora. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA