Putin stiže u Srbiju, spreman doček na aerodromu

jednik Ruske Federacije Vladimir Putin dolazi danas u zvaničnu posjetu Srbiji, gdje će mu domaćin biti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Putin stiže u Srbiju, spreman doček na aerodromu

Tokom posjete biće potpisan 21 sporazum, trećina je iz oblasti inovacija i digitalizacije.

Prema programu posjete šefa ruske države, Putinu će na Aerodromu "Nikola Tesla" biti priređen doček, nakon kojeg će biti održana ceremonija polaganja vijenaca na Groblju oslobodilaca Beograda i spomniku Crvenoarmejcu.

Ceremonija svečanog dočeka ruskog predsjednika biće upriličena ispred Palate Srbija, posle čega će uslijediti sastanak u užem formatu dvojice predsjednika, Vučića i Putina.

Sat nakon toga planiran je sastanak delegacija Srbije i Rusije, a potom i potpisivanje bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsjednika.

Za popodne je predviđena ceremonija uručenja Ordena Aleksandra Nevskog predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Orden Vučiću će uručiti predsjednik Putin. Dvojica predsjednika će se nakon toga obratiti medijima.

A po davanju izjava planiran je obilazak Hrama Svetog Save.

Za izvještavanje o Putinovoj posjeti Beogradu akreditovano je skoro 600 novinara, snimatelja i fotoreportera iz Srbije, Rusije, regiona i svijeta. Samo sa Putinom dolazi preko 80 novinara iz Rusije.

O ogromnom interesovanju za Putinovu posjetu svjedoči činjenica da su akreditacije zatražile medijske ekipe vodećih svjetskih agencija, elekstronskih i štampanih medija, ne računajući stalne strane dopisnike iz Beograda, poput izvještača američke agencije AP, Frans presa, Rojtersa, kineske i njemačke državne televizije.

Mnogi strani mediji poslali su specijalne izvještače u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA