Ivan Pernar na javnoj tribini u Bijeljini, gostovanje obilježeno verbalnim konfliktom

Ivan Pernar, član hrvatskog Sabora i jedan od lidera "Živog zida", gostovao je sinoć na javnoj tribini koja je održana u hotelu “Drina” u Bijeljini.

Ivan Pernar na javnoj tribini u Bijeljini, gostovanje obilježeno verbalnim konfliktom

Gosta su, osim velikog broja medija, dočekala i djeca poginulih boraca Republike Srpske, a jedan od potomaka stradalih, Branislav Šušljik, prisjetio se Pernarovog stava da je Republika Srpska nastala na nestanku Hrvata, i stim u vezi ga je upitao:

"Zašto su stotine hiljada Srba prognani sa područja Hrvatske? Spominjete Radovana Karadžića i Ratka Mladića, da li ste spomenuli Franju Tuđmana? To niste spomenuli", rekao je Šušljik i dodao da kada bi jedan Srbin rekao da je Hrvatska genocidna tvorevina i otišao u Zagreb ili Split da bi ga noć pojela.

Šušljik je potom pozvao prisutne da napuste predavanje.

"Nema smisla da na taj način vi komentarišete da je Republika Srpska genocidna tvorevina, ne ulazim u to kako ste vi komentarisali HDZ. Evo ja odlazim i pozivam sve Srbe da napuste predavanje", nakon čega se desetak ljudi uputilo ka izlazu.

Tribina je potom nastavljena, a diskutovalo se o tokovima novca, načinu funkcionisanja državnih sistema, kao i šta je sve potrebno mijenjati u okviru tih sistema da bi balkanske države preživjele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA