Donacija za dječije odjeljenje bijeljinske bolnice

Predstavnici Udruženja "Pomoć za mladi život" iz Langenhagena donirali su danas tri ultrazvučna i tri mehanička inhalatora Pedijatrijskom odjeljenju bolnice "Sveti vračevi" iz Bijeljine.

Donacija za dječije odjeljenje bijeljinske bolnice

Direktor bolnice Siniša Maksimović rekao je da će aparati koristiti malim pacijentima, posebno u vrijeme respiratornih infekcija.

"Bolnica ima takvih aparata, ali to su aparati koji su uvijek korisni", dodao je Maksimović, te napomenuo da su prijatelji iz Langenhagena već 20 godina prisutni u Bijeljini.

Maksimović je zahvalio građanima, privatnim licima i humanitarnim organizacijama, ljudima dobre volje koji su u vrijeme praznika poklonili različite poklone Pedijatrijskom odjeljenju, a željeli su da ostanu anonimni.

Pedijatar bijeljinske bolnice Željka Kajmaković rekla je da je riječ o aparatima za inhalatornu terapiju kod djece, za liječenje infekcije disajnih puteva, koja predstavlja najveću patologiju u dječijem uzrastu.

Ona je zahvalila organizaciji iz Langenhagena i Klubu za promociju zdravlja iz Bijeljine na pomoći.

Nakon što je uručio donaciju, predsjednik Udruženja Željko Dragić podijelio je novogodišnje paketiće mališanima koji leže na Pedijatrijskom odjeljenju.

Dragić i profesorica iz Langenhagena Kristijana Buene izrazili su zadovoljstvo što su ponovo u Bijeljini i imaju mogućnost da uruče ovaj poklon. Inhalatori su donirani u saradnji sa Klubom za promociju zdravlja Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA