Za rekonstrukciju Sokolskog doma potrebno skoro milion maraka

U Bijeljini su počeli radovi na rekonstrukciji aneksa objekta Sokolskog doma. Ove godine planirano je renoviranje cijele zgrade izgrađene 1930. godine koja je spomenik kulture prvog reda, ali je za sada neizvjesno da li će i na koji način biti obezbijeđen novac. Objekat je u veoma lošem stanju, a osim sitnih popravki, decenijama nije investirano u njegovo održavanje.

Za rekonstrukciju Sokolskog doma potrebno skoro milion maraka

Oštećeni su fasada i krov, kao i dio unutrašnjosti objekta. Urađen je detaljan projekat rekonstrukcije.

"To je projekat kojim je rađena kompletna rekonstrukcija, sanacija i restauracija objekta sa radovima na restauraciji, jer se radi o objektu koji je pod prvim stepenom zaštite", naglasila je Ljubinka Stević, arhitekta Direkcija za izgradnju i razvoj grada Bijeljina.

Procjene su da će za radove na rekonstrukciji objekta biti potrebnooko milion KM, pa se u Gradskoj upravi nadaju da će pored sopstvenih sredstava dio novca dobiti od stranih donatora, prvenstveno iz fondova Evropske unije.

"Mora se završiti kompletna rekonstrukcija krova iznad bine i sale koji su oštećeni. Јedino jedio krova uz ulicu očuvan i tu bi se radila samo sanacija", dodala je Stevićeva.

Prošle godine iz budžeta je izdvojen novac za popravku krova iznad svlačionica i mokrih čvorova na aneksu zgrade. Ovim će se, koliko toliko, popraviti uslovi u sali koju svakodnevno koriste gradski sportski klubovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA