Pozorištance Maslačak: Predstave za malu publiku

I dok se u Bijeljini godinama unazad vodi borba za otvaranje pozorišta i redovan repertoar, najmlađa publika ne oskudijeva u predstavama. Omiljene likove svakog mjeseca gledaju na sceni Centra za kulturu, a sve zahvaljujući Pozorištancu Maslačak. Pozorišna publika se stvara od malih nogu, a zahvaljujući Maslačku i njihovim predstavama, u Bijeljini odrastaju generacije kojima će pozorište biti lijepa navika.

Pozorištance Maslačak: Predstave za malu publiku

Pozorištance Maslačak je mala trupa profesionalnih i amaterskih glumaca koja se bavi izvođenjem dječijih predstava za predškolski i niži školski uzrast. U pripremi su i prve predstave za djecu starijeg uzrasta i odrasle.

Već godinu dana imaju mjesečne repertoare za predstave koje se održavaju u CZК "Semberija" u Bijeljini, sa tromjesečnom pauzom od juna do avgusta, kada predstave izvode na crgnogorskom primorju.

- Iako svi govore "Na mlađima svijet ostaje!" niko ne posvećuje pažnju našim najmlađim. Bijeljina je jedan od najrazvijenijih gradova u Republici Srpskoj, ali se ne organizuju skoro nikakva dešavanja za djecu. Mi smo jedini koji se kontinuirano, pored redovnih ustanova, predškolskih i školskih, bave jednim oblikom vaspitanja naših namlađih. Pored edukativnog, naše predstave imaju i zabavni karakter, jer se redovno čuje smijeh djece, ali i odraslih, kaže glumica Dragana Trkulja.

Maslačak ima razvijenu saradnju sa centrima za kulturu širom Bosne i Hercegovine i okolnih država.

- Pored pomenutih aktivnosti imamo i Maslačkovu školu glume - Dramski studio „Maslačak", gdje su učenici raspoređeni u 3 uzrasne grupe: najmlađa grupa do 10 godina, srednja grupa 10-15 godina i najstarija grupa od 15 godina, dodaje Dragana.

Repertoar pozorištanca je bogat, trenutno mogu da se pohvale velikim brojem predstava koje mališani rado gledaju i uživaju uz omiljene likove na sceni: Maša i Meda idu na more, Dvije Maše medu plaše, Maša i meda kreću u školu, Carevo novo odijelo, Buvlji cirkus Češonja, Šumska šalabalabajka, Crveknapa i lijeni vuk, Kako su postali klovnovi, Sunđer Bob postaje heroj, Cile razmaženo pile, Olaf i Elza, Olaf i Elza spašavaju Anu, Štrumfovi, Kafina cura fina, Miki i Mini, Tajni agent mnjau mnjau, Mačak u čizmama, Patrolne šape, Džo Banana, Luckasti klovnovi, Ivica i Marica, Pepeljuga.

Najmlađa publika će tokom mjeseca februara moći da pogleda i dvije premijere i to u nedjelju, 10. februara predstavu Patrolne šape i mačije nevolje, i 23. februara Snežanu i sedam patuljaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA