Subvencija gradskog i prigradskog prevoza?!

Preduzeće "Semberija transport" očekuje od opštine Bijeljina da u plan budžeta ubaci stavku za subvenciju gradskog i prigradskog prevoza, rekao je Srni direktor AD "Semberija transport" Pantelija Mitrović.

Subvencija gradskog i prigradskog prevoza?!

"Mi svakodnevno dobijamo zahtjeve za većim brojem polazaka, koje finansijski ne možemo da ispratimo", rekao je Mitrović.

Trenutna cijena prevoza, prema njegovim riječima, na ivici je ekonomske opravdanosti kod putnika i neće rasti, mada bi se broj polazaka mogao smanjiti.

Mitrović kaže da bi, prema studiji izvodljivosti gradskog prevoza koju je opština uradila 2009. godine, trebalo da bude izdvojeno blizu 100.000 maraka subvencije na godišnjem nivou kako bi gradski prevoz normalno funkcionisao.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić rekao je Srni da "Semberija transport" nikada ne može biti na budžetu opštine Bijeljina na način na koji to oni žele.

"Oni nisu jedini prevoznik u gradu", rekao je Mićić i dodao da budžet za narednu godinu još nije usvojen i ne može reći da li će u njemu biti subvencija za prevoz.

Mićić je nedavno rekao da opština planira krajem naredne godine premjesti lokaciju autobuske stanice iz centra grada na mjesto stare željezničke stanice, te da reorganizuje gradski i prigradski saobraćaj.

"Semberija transport" zajedno sa još dva ovdašnja autoprevoznika trenutno pokriva linije gradskog i prigradskog prevoza putnika u opštini Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA