Privedena trojica zbog napada na vaterpoliste

Policijski službenici Splitske policija jutros su priveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom na vaterpoliste “Crvene zvezde” juče u centru Splita, dok se za dvojicom još traga.

REGION I SVIJET

U saopštenju policije se navodi i da je kod jednog od privedenih pronađen i otuđeni dres.

"O daljnjem toku, odnosno dovršetku kriminalističkog istraživanja detaljno ćemo obavijestiti javnost", poručila je Antonela Lolić, portparol PU splitsko-dalmatinske, prenosi Dalmatinski portal.

U saopštenju policije stoji i da su juče oko 13 sati na Obali Hrvatskog narodnog preporoda napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije.

Vaterpolisti Crvene zvezde trebalo je da igraju utakmicu sa splitskim Mornarom, ali zbog incidenta utakmica je odložena.

Kitarovićeva osudila huliganstvo u SplituPredsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović osudila je napad na vaterpoliste beogradske "Crvene zvezde" u Splitu, ističući da je svako nasilje neprihvatljivo.

"Huliganstvo je pošast suprotna idealima sporta, a svako nasilje je neprihvatljivo. Zahvaljujem građanima Splita koji su odmah stali u odbranu tih vrijednosti", napisala je Kitarovićeva na "Tviteru".

Četvorica vaterpolista "Crvene zvezde" napadnuta su juče u Splitu palicama i noževima, uoči utakmice sa "Mornarom" u Regionalnoj ligi.

Oni su bili u trenerkama sa klupskim obilježjima, a napadnuti su dok su sjedili u kafiću na Rivi.

Direktor Vaterpolo kluba "Crvena zvezda" Igor Milojević rekao je da je Aleksandro Kralj zadobio udarac šipkom i ima povrede vrata i prelom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu.

Kralj je morao da skoči u more kako bi se spasio.

Splitska policija saopštila je da traga za petoricom napadača.

Hrvatski portal "Indeks" javio je, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je jedna osoba privedena zbog sumnje da je učestvovala u napadu na vaterpoliste "Crvene zvezde" na splitskoj rivi.