AK Akademac: Ema Kovač najbolja na Belom krosu

Danas je u Beogradu u organizaciji Atletskog kluba 21. Maj, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Evropske Atletske Asocijacije (EAA) održan 52. Međunarodni Beli Kros.

AK Akademac: Ema Kovač najbolja na Belom krosu

Bijeljinski Atletski klub Akademac učestvovao je sa četiri takmičarke, a Ema Kovač je pobjedila u kategoriji atletskih škola i tako donijela prvu medalju sa ove trke koja se održava već pola vijeka u Bijeljinu.

- Istrajan rad i zajedničko zalaganje sa najmlađim članovima našeg kluba polako daju svoje rezultate, te je tako Ema Kovač ovom prilikom potvrdila veliki potencijal pobjedom, a veliku borbenost su pokazale i Ana Gordić, Anastasija Bugarinović i Lana Benović, rekli su u klubu.

Beli kros predstavlja tradicionalnu manifestaciju koja se gotovo već 50 godina održava zimi, najčešće na snijegom pokrivenim terenima u beogradskom izletištu Košutnjak, odakle je kros i dobio naziv.

Na Kongresu Evropske atletske asocijacije (EAA), 18. oktobra 2006, Beli kros je dobio status "permit" takmičenja EAA, čime je ušao u program takmičenja EAA, ali i prihvatio uslove propisane za takmičenja ovog programa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA