Bijeljina: Naoblačenje sa kišom

U Republici Srpskoj oblačno sa kišom, lokalno obilnijom uz pojačan vjetar. Poslepodne u centralnom pojasu i planinama sa snijegom. U Bijeljini u 7,00 časova izmjereno je 6, najviša dnevna temperatura vazduha do 10 stepeni.

BIJELJINA

U toku noći i ujutro sa slabom kišom od jugozapada do juga i južnih predjela sarajevsko romanijske regije. Pred jutro i ujutro jače naoblačenje na sjeverozapadu i zapadu. U većini ostalih predjela suvo.

Prijepodne obilnije padavine na zapadu i jugozapadu (10 do 20 l/m²). Tokom dana se zona kišnih padavina širi na većinu predjela.

Poslepodne uz zahlađenje na planinama će početi da pada snijeg. Do večeri zona sniježnih padavina će se proširiti na centralni pojas do krajnjeg istoka, a na sjeveru i jugu će padati kiša.

U noći sa snijegom, a slab snijeg i na sjeveru. U centralnom planinskom pojasu formiranje novog sniježnog pokrivača.(5-10 cm) lokalno i više, do 20 cm.

Vjetar prvi dio dana na zapadu u slabljenju i okretanju na sjeverne predjeli, na jugu i istoku i u planinama tog regiona jak jugozapadni, na udare vrlo jak i olujni. Poslepodne u svim predjelima umjeren zapadni i sjeverozapadni. Prema večeri jačanje sjeverozapadnog vjetra a na jugu jaka bura.

Minimalna temperatura vazduha u noći relativno toplo posebno na sjeveru i zapadu i do 10°C, jutarnja temperatura od 2°C do 7°C,u višim predjelima i planinama od -2°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha bez promjene, od 2°C do 7°C, poslepodne u padu, pa će biti od 1°C do 4°C, u planinama do -3°C.