Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Besplatno geodetsko snimanje

Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske ovlastila je geodetsku organizaciju "Geoinženjering" Banjaluka da snima promjene na terenu za područje opštine Bijeljina, rekao je Srni šef područne jedinice Uprave u Bijeljini Dragutin Amidžić.

BIJELJINA

On je apelovao da korisnici i vlasnici nepokretnosti omoguće pristup ovlaštenim radnicima "Geoinženjeringa" koji su dužni da pokažu pečatiran oglas ove područne jedinice.

Prema njegovim riječima, snimanje se obavlja radi utvrđivanja faktičkog stanja, a sve u svrhu ažuriranja katastarskih planova i elaborata, kao i uspostavljanja katastra nepokretnosti, jer su se od posljednjeg avionskog snimanja 1980. godine desile promene na nekim terenima.

"Ova snimanja su besplatna jer ih finansira Republička uprava", rekao je Amidžić i dodao da se ona inače plaćaju.

Zamjenik šefa područne jedinice Bijeljina Sanja Mihailović rekla je da će sve eventualne promjene, prije stavljanja u zvaničnu upotrebu, biti predočene građanima da bi mogli iznijeti svoje primjedbe.