Završetak izgradnje regionalne bolnice u drugoj polovini 2012. godine

Projekt-menadžer austrijske firme "Vamed" Gert Glavar izjavio je danas u Bijeljini da izgradnja regionalne bolnice u ovom gradu napreduju dosta dobro i najavio završetak i primopredaju objekta u drugoj polovini sljedeće godine.

Završetak izgradnje regionalne bolnice u drugoj polovini 2012. godine

"Zahvaljujući našim poslovnim partnerima, radovi napreduju. Prekida u izvođenju radova tokom zime neće biti, jer smo obezbijedili grijanje u objektu", rekao je Glavar, koji je projektant regionalne bolnice u Bijeljini.

Direktor bijeljinske Opšte bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović istakao je da radovi teku prema predviđenom planu i da će se od marta početi sa uvozom i instalacijom nove opreme.

"Projektom je predviđena nova, savremena oprema koju očekujemo u martu, a eduakcija osoblja je u toku", rekao je Maksimović na prezentaciji do sada završenih građevinskih i unutrašnjih radova na novoj bolnici.

Površina regionalne bolnice je 12 434 metara kvadratnih, a imaće ukupno 246 kreveta, pet operacionih sala i osam stacionara.

Sredstva za izgradnju najvećim dijelom je obezbijedila Vlada Republike Srpske - oko 70 miliona KM iz vlastitih fondova i beskamatnog kredita austrijske Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA