“Koka-Kola” preuzima “Bambi”

Kompanija “Koka-Kola HBC” započela je preuzimanje vodeće srpske konditorske kompanije “Bambi” od fonda “Mid Jurop partners” za 260 miliona evra, saopšteno je danas iz kompanije “Koka-Kola HBC Srbija”.

“Koka-Kola” preuzima “Bambi”

Konačan sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a očekuje se da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu ove godine.

- Naša strateška namera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda - navedeno je u saopštenju.

Glavni izvršni direktor kompanije "Koka-Kola HBC" Zoran Bogdanović rekao je da akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrijednosti za kompaniju, kupce i akcionare.

- U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne veštine i znanja - rekao je Bogdanović.

"Bambi" je osnovan 1967. godine kao fabrika dječijeg keksa, a veliku popularnost stekao je proizvodnjom "Plazma keksa".

Od 2015. godine novi vlasnik kompanija "Bambi" je investicioni fond "Mid Jurop partners" iz Londona, zajedno sa koinvestitorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI