Podrška Bijeljine majevičkim opštinama u izgradnji planinskog turističkog kompleksa

Sedam lokalnih zajednica iz sjeveroistočnog dijela BiH –Bijeljina, Ugljevik i Lopare iz Republike Srpske i Tuzla, Sapna, Teočak i Čelić iz Federacije BiH razmatraju mogućnosti učešća u zajedničkom projektu izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa sa etno-selom na majevičkom lokalitetu Busija.

Podrška Bijeljine majevičkim opštinama u izgradnji planinskog turističkog kompleksa

Ovim povodom u Bijeljini su se danas sastali gradonačelnik Mićo Mićić i načelnik Opštine Lopare Rado Savić, koji su razgovarali o detaljima realizacije ovog projekta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U planu je da se kompleks gradi na površini od nekoliko desetina hektara na 840 metara nadmorske visine. Na taj način bi Busija dobila šansu da postane turistički biser regiona, ali i tačka vezivanja i saradnje, imajući u vidu da preko nje prelazi međuentitetska granica.

Riječ je o ozbiljnom turističkom projektu u okviru kog je u planu izgradnja hotela, bungalova, trim-staza, skijališta, šetališta i brojnih drugihsadržaja. Prvi infrastrukturni radovi planirani su već na proljeće.

Ovaj projekt biće od koristi Majvevičanima, ali i stanovnicima Semberije, očekuje prvi čovjek Bijeljine Mićo Mićić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Svi projekti koji se doprinose razvoju uvijek će biti pozdravljeni od Gradske uprave i mene lično, a posebno veliki infrastrukturni projekti za koje očekujemo da će se u narednom periodu početi raditi - istakao je Mićić.

Načelnik Lopara Rado Savić smatra da je ovaj projekat izuzetno važan jer spaja, a ne razdvaja ljude.

- Zahvalni smo privrednicima koji su spremni da ulože u otvaranje novih radnih mjesta i razvoj realnog sektora što će oživjeti majevički kraj, kako zbog zapošljavanja, tako i zbog razvoja sela i poljoprivrede, jer bi za jedan takav turistički kompleks bilo potrebno dosta domaće zdrave hrane - uvjeren je Savić.

- Vjerujemo da možemo da izgradimo turistički kompleks koji bi bio jedan o najboljih u ovom regionu, ali i da damo šansu ljudima na Majevici i okolnim lokalnim zajednicama da sarađuju, zarađujući od toga - naveo je u ranijoj izjavi idejni tvorac projekta Svetozar Ostojić, koji je i direktor, odnosno, vlasnik preduzeća „Mega drvo" iz Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA