PU Bijeljina: U januaru manje krivičnih djela, više saobraćajnih nezgoda

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina broj krivičnih djela u januaru smanjen je za oko 10 odsto, dok je za isti procenat povećan broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti mjesec prošle godine, rečeno je danas na konferenciji za novinare ove uprave.

PU Bijeljina: U januaru manje krivičnih djela, više saobraćajnih nezgoda

Načelnik Policijske uprave Žarko Ćosić rekao je na konferenciji o rezultatima rada u januaru da je evidentirano 66 krivičnih djela, od čega 54 opšteg kriminaliteta, šest koja se odnose na privredni kriminalitet, tri na zloupotrebu droga i tri krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić rekao je da su policijski službenici nadležnim tužilaštvima podnijeli 59 izvještaja protiv 50 lica, od kojih 18 povratnika u izvršenju krivičnih djela i tri maloljetnika.

"U oblasti opšteg kriminaliteta izvršena su ukupno 54 krivična djela, a nadležnim tužilaštvima podnesen 51 izvještaj protiv 40 lica. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti ovih krivičnih djela iznosi oko 63 odsto", naveo je Gajić.

Prema njegovim riječima, u oblasti privrednog kriminaliteta je otkriveno pet krivičnih djela, za šta su podnesena dva izvještaja protiv četiri lica.

Gajić je dodao da su u oblasti zloupotrebe droga podnesena dva izvještaja protiv tri lica, od kojih je jedan povratnik u izvršenju krivičnih djela.

Načelnik Sektora policije Stjepan Terzić rekao je da je u januaru evidentirano 29 narušavanja javnog reda i mira na području Policijske uprave Bijeljina, što je za oko 47 odsto manje u odnosu na januar lani.

"U ovoj oblasti evidentirano je 47 prekršaja, za oko 26 odsto manje", naveo je Terzić.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević rekao je da je u januaru evidentirano 96 saobraćajnih nezgoda, za oko 10 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

"Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, od čega po jedna sa poginulim licima i teško povrijeđenim, te 14 nezgoda sa lakše povrijeđenim licima. Evidentirano je 80 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta", naveo je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA