Privremeno prekinuta proizvodnja "nutele"

Italijanski proizvođač slatkiša "Ferero" privremeno je prekinuo proizvodnju u najvećoj fabrici za proizvodnju namaza "nutela" zbog problema oko kvaliteta.

Privremeno prekinuta proizvodnja "nutele"

U ovoj fabrici u Normandiji proizvodi se trećina svih tegli "nutele" namijenjenih globalnom tržištu, objavljeno je na sajtu kompanije.

"Mi smo u utorak nakon čitanja rezultata kontrole kvaliteta u fabrici Viler-Eskal primijetili defekt kvaliteta na jednom od polugotovih proizvoda koji se koristi u proizvodnji 'nutele' i "kinder buena"", saopštila je kompanija "Ferero", objavio je "Juronjuz".

U saopštenju se dodaje da se radi o privremenoj suspenziji iz predostrožnosti kako bi nadležni proveli odgovarajuće istrage.

"Za sada možemo da kažemo da nijedan naš proizvod koji je sada na tržištu nije pogođen ovom situacijom i isporuka našim potrošačima nastavlja se bez problema", navodi se u saopštenju.

Namaz "nutela" od čokolade i lješnika veoma je popularan u Francuskoj, pa su veliki popusti ovih proizvoda prošle godine doveli do tuče u prodavnicama.

Kompanija "Ferero", koja proizvodi praline "ferero rošer" i "kinder jaja", saopštila je da je u periodu od avgusta 2017. do 30. avgusta 2018. godine zarada od prodaje bila 10,7 milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA