Na granici sa Kolumbijom ispaljen suzavac na opozicione poslanike

Vojska Venecuele ispalila je suzavac na desetak opozicionih poslanika i aktivista na mostu na granici sa Kolumbijom kada su krenuli po humanitarnu pomoć, izjavili su očevici.

Na granici sa Kolumbijom ispaljen suzavac na opozicione poslanike

Strateška operativna komanda nacionalnih oružanih snaga Venecuele saopštila je nešto ranije da su zvaničnici naredili raspoređivanje vojske u blizini granice sa Kolumbijom.

"Slijedeći instrukcije našeg vrhovnog komandanta Nikolasa Madura, komandant Strateške operativne komande oružanih snaga Remiđo Sebaljos naredio je razmještanje vojske na granici između Kolumbije i Venecuele kako bi se garantovao mir i bezbjednost građana nakon zatvaranja granice", navodi se u saopštenju na društvenoj mreži "Tviter".

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je krajem sedmice naredio zatvaranje granice sa Brazilom, a juče je potpredsjednik Delsi Rodriges naredila privremeno zatvaranje tri mosta koja povezuju Venecuelu i Kolumbiju.

Pristalice lidera opozicije Venecuele Huana Gvaida planirali su da preko granice sa Kolumbijom unesu više tona humanitarne pomoći i medicinskih zaliha, koje je poslala administracija američkog predsjednika Donalda Trampa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA