Ukupno slučajeva
527 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Milion maraka za boračku populaciju

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić najavio je da će i ove, kao i prethodne godine, iz budžeta biti izdvojeno milion maraka za boračku populaciju.

BIJELJINA

"Za sljedeću godinu planirano je izdvojiti milion maraka za ovu kategoriju stanovništva. U taj iznos računamo jednokratne pomoći za stambenu izgradnju, stipendije, jednokratnu pomoć za školske udžbenike djeci, kao i pomoć svim boračkim organizacijama od posebnog interesa za opštinu Bijeljinu", rekao je Mićić danas na prijemu za boračku populaciju.

Mićić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa boračkim organizacijama i najavio da će opština Bijeljina pomoći da bude završena izgradnja kuća 15 porodica poginulih boraca, kao i da će svoj djeci porodica poginulih boraca biti odobrena stipendija.

Predsjednik Skupštine boračke organizacije opštine Bijeljina Zoran Miljanović rekao je na prijemu da ova organizacija ne može da obavlja svoj posao bez pomoći opštine, te da su zadovoljni saradnjom, ali da postoji još problema s kojima se susreće ova kategorija stanovništva.

"Zadovoljni smo saradnjom sa opštinom, ali naš najveći problem je to što su borci prve i druge kategorije, kao i ratni vojni invalidi u ovoj državi nezaposleni i imaju najmanja primanja", rekao je Miljanović i istakao da je osnovni cilj Boračke organizacije pomoć tim ljudima.