Oprez pri paljenju vatre na otvorenom

Policijska uprava Bijeljina apeluje da stanovništvo tokom poljoprivredne sezone bude oprezno pri paljenju vatre na otvorenom, uz podsjećanje da je u toku prošle godine registrovan 161 požar, a ukupna materijalna šteta iznosila je 2.358.874 KM.

Oprez pri paljenju vatre na otvorenom

Od ukupnog broja požara registovanih prošle godine 160 ih je bilo na objektima u privatnoj svojini i jedan na objektu u državnom vlasništvu.

Materijalna šteta na objektima u privatnoj svojini iznosila je 2.357.874 KM, a šteta na objektima u državnom vlasništvu 10.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Najčešći uzrok nastanka požara je ljudska napažnja i kvar na električnim instalacijama. U toku 2018. godine bilo je 17 požara na otvorenom. Na području bijeljinske Policijske uprave 2017. godine registrovan je 141 požar, od čega šest na objektima u državnoj i 135 na privatnoj svojini.

Ukupna materijalna šteta iznosila je 623.620 KM. Policija upozorava stanovništvo da ne pale ostatka žitarica, ili da ne izazivaju otvoreni plamena u blizini šumskih kompleksa, stambenih i poslovnih objekata, koji mogu ugroziti živote i imovinu građana.

Iz bijeljinske Policijske uprave pozivaju građane da, ukoliko primijete požar ili u slučaju nekontrolisanog širenje vatre, o tome odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122.

Protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu, Policijska uprava Bijeljina će preduzeti zakonom propisane mjere i radnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA