Ukupno slučajeva
4218 (+9)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Oprez pri paljenju vatre na otvorenom

Policijska uprava Bijeljina apeluje da stanovništvo tokom poljoprivredne sezone bude oprezno pri paljenju vatre na otvorenom, uz podsjećanje da je u toku prošle godine registrovan 161 požar, a ukupna materijalna šteta iznosila je 2.358.874 KM.

BIJELJINA

Od ukupnog broja požara registovanih prošle godine 160 ih je bilo na objektima u privatnoj svojini i jedan na objektu u državnom vlasništvu.

Materijalna šteta na objektima u privatnoj svojini iznosila je 2.357.874 KM, a šteta na objektima u državnom vlasništvu 10.000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Najčešći uzrok nastanka požara je ljudska napažnja i kvar na električnim instalacijama. U toku 2018. godine bilo je 17 požara na otvorenom. Na području bijeljinske Policijske uprave 2017. godine registrovan je 141 požar, od čega šest na objektima u državnoj i 135 na privatnoj svojini.

Ukupna materijalna šteta iznosila je 623.620 KM. Policija upozorava stanovništvo da ne pale ostatka žitarica, ili da ne izazivaju otvoreni plamena u blizini šumskih kompleksa, stambenih i poslovnih objekata, koji mogu ugroziti živote i imovinu građana.

Iz bijeljinske Policijske uprave pozivaju građane da, ukoliko primijete požar ili u slučaju nekontrolisanog širenje vatre, o tome odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122.

Protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu, Policijska uprava Bijeljina će preduzeti zakonom propisane mjere i radnje.