Tadić s predstavnicima Srba iz regiona

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u Beogradu sa predstavnicima Srba iz regiona o daljem razvoju dobrosusedskih odnosa i unapređenju položaja srpskih zajednica u zemljama regiona, saopštila je pres-služba predsednika.

Tadić s predstavnicima Srba iz regiona

Tadić je tom prilikom istakao da je Srbija svesna svoje odgovornosti u očuvanju nacionalnog identiteta i ponovio da Srbi treba da budu lojalni građani država u kojima žive.

Predstavnici Srba iz regiona izrazili su juče puno razumevanje i podršku naporima koje Srbija čini da se situacija na Kosovu i Metohiji reši kroz dijalog i mirnim putem.

Predstavnici Srba iz regiona su, takođe, pozdravili odluke sa današnje sednice Saveta Republike Srbije za odnose sa Srbima u regionu, koje se odnose na smanjenje konzularnih taksi kod primanja i otpusta u državljanstvo Srbije.

Kao dobar korak, predstavnici Srba iz regiona, su ocenili projekat Ministarstva prosvete o dodeljivanju stipendija Srbima iz susednih zemalja.

Sastanku su, pored ostalih, prisustvovali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Republici Hrvatskoj Milorad Pupovac i predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) u Crnoj Gori Srđan Milić.

Prisutni su bili predstavnici Srba iz Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Albanije, Slovenije i Rumunije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA