MZ "Vuk Karadžić" dobila Omladinski klub

Bijeljina i mjesna zajednica „Vuk Karadžić“ danas su dobili PRONI Omladinski klub, što je rezultat saradnje ove mjesne zajednice i PRONI Centra za omladinski razvoj iz Brčkog.

MZ "Vuk Karadžić" dobila Omladinski klub

- Ovaj Klub će mladim ljudima omogućiti besplatan prostor za realizaciju svojih aktivnosti, istovremeno nudeći im programe za unapređenje vještina i kompetencija. U klubu će biti zaposlena dva omladinska radnika koji su prošli obuku u PRONI centru čija dužnost će biti koordinisanje klubom, odnosno, organizacija i koordinacija programa koji budu organizovani od strane mladih i za mlade u ovoj lokalnoj zajednici. Jedna od ideja je da obrazovani mještani edukuju druge zainteresovane građane iz mjesne zajednice - naveo je generalni menadžer PRONI Centra za omladinski razvoj Jasmin Jašarević, dodajući da je ovakav koncept Omladinskog kluba nastao još 2007. godine u Brčko Distriktu, kao i da će za mlade biti organizovani raznoliki sadržaji poput obuka koje će im pomoći u profesionalnom razvoju, predupređenju vršnjačkog nasilja, unapređenju ličnih i društvenih vještina.

Početku rada Omladinskog kluba prisustvovali su gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predstavnici gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i Odsjeka za poslove mjesnih zajednica.

- Gradska uprava sa PRONI Centrom za omladinski razvoj sarađuje više od deset godina jer su njihove aktivnosti od velikog društvenog značaja za lokalne zajednice. Otvaranjem Omladinskog kluba mladi iz ove mjesne zajednice će imati priliku da se druže i edukuju - navela je šef u Odjeljenju za društvene djelatnosti LJubica Mlađenović, dodajući da Gradska uprava sa zadovoljstvom podržava ovakve aktivnosti.

Predsjednik Savjeta MZ „Vuk Karadžić" Marko Krajišnik istakao je da ova mjesna zajednica ima specifičnu strukturu stanovništva i da je udaljenija od centra Grada, te zbog toga otvaranje Omladinskog kluba ima višestruki značaj za ovaj kraj u kome živi veliki broj mladih građana.

- Nadam se da će našoj omladini koristiti znanja i vještine koje će imati priliku da stiču u Omladinskom klubu, da bi mogli lakše da se zaposle ili samozaposle - izrazio je svoje očekivanje Krajišnik.

Omladinski klub je otvoren u okviru projekta „Društvena transformacija i pomirenje (STaR)" koji podržava Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) u BiH, a u BiH ga sprovodi Udruženje „PRONI" Centar za omladinski razvoj u saradnji s partnerskim organizacijama iz BiH i Karuna Centrom za izgradnju mira iz SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA