U nedelju prva auto-kros trka za šampionat RS

U organizaciji auto-moto i karting kluba OPTIMA MOTORSPORT iz Bijeljine, za vikend, 23. i 24. marta, održava se prva auto-kros trka za šampionat Republike Srpske, Prvenstvo Srbije i Kup BiH u našem gradu. Trka će biti peta u ovoj godini, plus jedna auto - slalom trka, najavio je u ime kluba Mladen Rabrenović.

BIJELJINA

Riječ je o manifestaciji koja je počela prosle godine kao KUP takmičenje u auto - krosu, a ove godine to je podignuto na viši nivo.

Trke su prijavljene za takmičenja u okviru KUP BIH, OTVORENOG PRVENSTVA RS I NACIONALNOG ŠAMPIONATA SRBIJE u disciplini aut -kros.

-U Susbotu 23. marta, sa početkom u 10 časova, je trening za startne pozicije, 24. marta od 10 časova su trke, na lokaciji stara šljunkara ,,BuK promet'', na Pavlovića putu. Očekujemo veliki odziv takmičara kako iz naše zemlje, tako i iz regiona. Biće više od 60 vozila na stazi. Važno je spomenuti da imamo podršku Sportskog auto-moto saveza BiH (SAMSBH), Sportskog auto-moto saveza Republike Srpske (SAMSRS) i Sportskog auto-karting saveza Srbije (SAKS). Naš klub se takmiči u okviru šamponata BiH u automobilizmu i trenutno imamo oko 45 aktivnih takmičara u disciplini auto-krors i 15 takmičara koji se aktivno takmiče na kružnim, brdskim i auto - slalom trkama. U ovoj godini prijavili smo pet trka za KUP BiH i Otvoreno Prvenstvo RS u okviru discipline auto - kros, jednu trku u auto - slalomu, koja je, takođe, u okviru Prvenstva BiH i Otvorenog prvenstva RS. Kako Bijeljina ima veliki broj zaljubljenika u auto - sport, sam naš klub broji 60 aktivnih takmičara koji se takmiče u više disciplina auto - sporta, a trenutno se ne održavaju nikava takmičenja ovog ranga i zbog toga na takmičenju za vikend očekujemo veliki odziv kako učesnika, tako i gledalaca'', precizirao je Rabrenović i najavio da za sljedeću godinu planiraju konkurisati za trke u okviru šampionata CEZ - Centralna evropska zona, gdje bi imali i takmičare iz Bugarske, Mađarske, Austrije, Italije....