U Bijeljini promovisana knjiga "Jasenovac-Balkanski Aušvic"

U organizaciji Zavičajnog udruženja Tuzlaka u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini je promovisana knjiga „Jasenovac-Balkanski Aušvic“, izraelskog istoričara Gideona Grajfa.

U Bijeljini promovisana knjiga "Jasenovac-Balkanski Aušvic"

Autor, koji je četiri godine intenzivno istraživao ovu temu, istakao je da je Jasenovac bio imperija smrti, mjesto agonije i stradanja, a da su u hrvatskim logorima egzekutori uživali u mučenju i bili suroviji od Nijemaca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ustaše su na 57 načina u kompleksu Jasenovac koji se na 46 kvadratnih kilometara ubile minimalno 700.000 Srba, oko 40.000 Jevreja i nekoliko desetina hiljada Roma. Ne smijemo to zaboraviti niti dozvoliti da se ovako nešto ponovo dogodi. Ovim djelom sam želio osuditi sve one koji su činili ove zločine - rekao je Grajf.

Boban Stoiljković iz „Knjige komerc", izdavačke kuće iz Beograda, koja je objavila ovo djelo ističe da cilj ove multidisciplinarnе studijе, na srpskom, jevrejskom i engelskom jeziku, jeste da probudi svijest čovječanstva o potrebi suprotstavljanja svakoj rasnoj, religijskoj i ideološkoj isključivosti i povredi ljudskih prava.

Izraelski istoričar Gideon Grajf, glavni istraživač je Instituta za Holokaust "Šem Olam" i predsjedavajući Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godina, koju je osnovala Vlada Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA