Sedam novih ambulanti na području Bijeljine

Dom zdravlja u Bijeljini planira da sljedeće godine otvori sedam novih ambulanti, rekao je danas direktor Doma zdravlja Zlatko Maksimović na svečanom prijemu za medije.

Sedam novih ambulanti na području Bijeljine

"Ovaj projekat realizovaćemo u saradnji sa opštinskom upravom i resornim ministarstvom", rekao je Maksimović i dodao da je u planu i akreditovanje Centra za bazičnu rehabilitaciju.

Maksimović je istakao da je značajna uloga medija u promociji zdravlja i prevenciji bolesti, i da je u protekloj godini u tom smislu ostvarena dobra saradnja.

U 2011. godini Dom zdravlja Bijeljina je organizovao pregled za više od 3 000 bijeljinskih sportista. Ginekološki pregledi za prevenciju raka grlića materice obuhvatili su više od 5 000 žena.

Besplatnim mamografskim pregledima za prevenziju raka dojke podvrglo se više od 2 000 žena, a veliki broj građana prošao je pregled za rano otkrivanje endemske nefropatije.

Početkom prošle godine Dom zdravlja akreditovao je Centar za mentalno zdravlje i otvorio Centar za fizikalnu rehabilitaciju u zajednici.

Usluge Doma zdravlja Bijeljina koristi oko 100 000 osiguranih raspoređenih u 55 timova porodične medicine, koji pokrivaju opštine Bijeljina, Donji Žabari i Pelagićevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA