FOTO Vlasnici pokazali svoje četvoronožne ljubimce

Na devetnaestoj državnoj izložbi pasa svih rasa „CAC BiH 2019“, organiziranoj u etno – selu „Stanišići“ kod Bijeljine učestvovalo je ukupno 235 pasa od prve do devete grupe. Kinološke sudije iz Banje Luke, Bosanskog Novog, Beograda, Vrnjačke Banje ocjenjivali su i proglašavali najbolje pse u različitim kategorijama.

Dejan Isić, član Kinološkog društva „Semberija", vlasnik hotela za pse, kaže da su na izložbi zastupljeni američki stafordi, labradori, retriveri, vučjaci, tornjaci, lovački psi i brojne druge pasmine.

Posjećenost je izuzetna, što nas raduje. Imamo na izložbi izlagače iz cijele BiH, Srbije, Italije. Nemamo trenutno samo desetu grupu pasa, ali ćemo se potruditi da dogodine organizujemo i međunarodnu izložbu u Bijeljini - kaže Isić.

Adnan Mujić i njegov sin Eldar, student veterine, iz Jelaha kod Tešnja, na izložbu su doveli tornjaka, starog dvije godine, s kojim su već osvajali nagrade na takmičenjima u BiH.

- Doveli smo Groma, koji je osvajao nagrade na izložbama i proglašavan je za najljepšeg bosanskohercegovačkog tornjaka. Nekada sam uzgajao domermane, ali već nekoliko godina gajim tornjake - kaže Adnan Mujić, ističući značaj ovakvih izložbi na kojima se razmjenjuju iskustva i sklapaju nova prijateljstva.

Mirsada Burzić iz Bužima kaže da već četiri godine sa suprugom Husnijom uzgaja tornjake, koji važe za odlične čuvare imanja i stada, privržene svojim gospodarima.

- Moja kćerkica ih hrani iz jedne zdjele. Smireni su i staloženi, vole djecu i ljubomorno čuvaju svoje vlasike - kaže Mirsada.

Na izložbi je bio zapažen i „špringer španijel", koga su na izložbu dovele simpatične sestre Elena i Irina, pas za pronalaženje tartufa „lagotto romonjolo", kineski „čau čau" i brojni drugi rasni psi i kućni ljubimci.

Foto: Bijeljina danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA