Passat iz Bijeljine našao mjesto u njemačkim novinama

Jedan od fudbalera koji je obilježio aktuelnu sezonu Bundeslige je Luka Jović. Mladi Bijeljinac je sa 17 golova drugi najbolji strijelac njemačkog prvenstva i najzaslužniji što je Ajntraht Frankfurt u četvrtfinalu Lige Evrope i trci za Ligu šampiona.

BIJELJINA

Za 21-godišnjheg napadača zainteresovani suBajern, Barselona, Real, Mančester Siti...

Priča o Luki Joviću zainteresovalaje i novinare visokotiražnog "Bilda" koji su došli u BiH i napravilipričus Lukinim ocem Milanom. U razgovoru za "Bild" Milan Jović se podsjetio koliko se žrtvovao za sina, čak se i zadužio da bi mu osigurao karijeru.

Kao i svaki put kada se govori o Luki Joviću ne može se zaobići vremešni karavanVW Passat Variant koji je nekad služio kao spavaonica zvijezdi Ajntrahta, a Milan Jović je pozirao kraj čuvenog "oldtajmera".

"I danas imam Passat karavan kojim sam ga šest godina dovozio iz Batra pored Bijeljine u Beograd. To mi je uspomena. Taj automobil me nikada nije ostavio na putu... Ma, kad se samo sjetim... Spavali smo u tom Passatu. Oborim zadnje sjedište, ponesem od kuće jastuk i ćebe i Luki napravim krevet. Tako smo čekali utakmice, jer smo iz Batra morali da krenemo ranije. Sjećam se da je jedan vikend igrao dvije utakmice, prvu u subotu popodne, a drugu u nedjelju rano ujutru. Nije nam se isplatilo da se vraćamo preko Drine. Dotjerao sam automobil ispred južne tribine i tu smo proveli noć. Palio sam ga često da se mali ne bi smrzao. Prilazili su nam portiri da vide šta se dešava, čak su nas gledali i ljudi koji čeprkaju po kontejnerima... Svi su se čudili", prisjetio se prije nekoliko godina Milan Jović početaka Lukine karijere