Dobra saradnja vjerskih zajednica

Predstavnici vjerskih zajednica koje djeluju na području Bijeljine ocijenili su da je međusobna saradnja, kao i saradnja sa opštinskim vlastima bila veoma dobra u godini koja je na izmaku.

Dobra saradnja vjerskih zajednica

"Bijeljina može da posluži kao jedan od svijetlih primjera zbog dobrih odnosa među ljudima bez obira na to kojoj vjerskoj zajednici pripadali, kao i među nama koji, u duhovnom smislu, predvodimo taj vjerni narod", rekao je protonamjesnik Ljubo Bogdanović na prijemu za predstavnike vjerskih zajednica kod načelnika opštine Bijeljina Miće Mićića.

Glavni imam Medžlisa Islamske vjerske zajednice u Bijeljini Samir Camić istakao je značajan napredak u odnosima Islamske zajednice sa drugim vjerskim zajednicama, kao i sa opštinskom upravom.

"U protekoloj godini veliki napredak uspostavljen je u odnosima Islamske zajednice i opštinske uprave. Opštinska uprava je prepoznala značaj vjerskih zajednica za napredak ovog grada", ističe Camić.

Župnik Katoličke crkve Marijan Brkić izrazio je zadovoljstvo zbog dobrih odnosa među vjerskim zajednicama, navodeći da je to veoma važno jer katoličkih vjernika u Bijeljini ima malo.

Brkić je naglasio da oni nemaju nikakvih bezbjednosnih problema u ovom gradu. Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić zahvalio je predstavnicimi vjerskih zajednica za veoma dobru saradnju u prethodnoj godini i čestitao im praznike.

"Saradnja sa vjerskim zajednicama je dosta dobra i korektna i nemamo nikakvih međuvjerskih problema. Želim da zahvalim predstavnicima vjerskih zajednica na tome", rekao je Mićić i dodao da je u protekloj godini izdvojeno oko 870.000 KM za vjerske zajednice i kulturno-istorijske spomenike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA