Šestorka postigla dogovor o Vijeću ministara

  • BiH
  • 28. Dec 2011.

Lideri šest vodećih stranaka u BiH postigli su dogovor o formiranju Savjeta ministara i politički dogovor o usaglašavanju tekstova zakona o popisu stanovništva i o sistemu državne pomoći.

Šestorka postigla dogovor o Vijeću ministara

Postignut je i dogovor o budžetu na osnovu koga će biti omogućeno privremeno finansiranje u prva tri mjeseca naredne godine, rečeno je na konferenciji za novinare poslije sastanka.

Srbima su u Savjetu ministar pripala ministarstva finansija, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i civilnih poslova.

Hrvatima su pripala mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara, ministarstva pravde i ljudskih prava i izbjeglice.

Bošnjacima su pripala ministarstva inostranih poslova, bezbjednosti, odbrane i transporta i komunikacija.

Mjesto direktora Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ i Regulatorne agencije za komunikaciju /RAK/ pripalo je Srbima, mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ Hrvatima, uz dogovor da druge dvije najvažnije pozicije u Upravi pripadnu Srbima, a mjesto direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEA/ pripalo je Bošnjacima.

Srbima pripadaju mjesta zamjenika ministara u ministarstvu inostranih poslova, pravde, za ljudska prava i izbjeglice i odbrane.

Hrvatima su pripala zamjenička mjesta u ministarstva bezbjednosti, transporta i komunikacija i odbrane, a Bošnjacima u ministarstvima spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, finansija i civilnih poslova.

Sastanku u Sarajevu, čiji je domaćin bio predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić, prisustvovali su lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić, HDZBiH Dragan Čović, HDZ1990 Božo Ljubić i lider SDP-a Zlatko Lagumdžija.

Foto: sarajevox.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA